Hírek

Play Stop

A MÜTF ismét benevezett a Fuss NEKI!-re

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) hetedik alkalommal szervezte meg adománygyűjtő programját, a Fuss NEKI!-t. A közösségi futásra 2018. október 14-én, vasárnap került sor.

A MÜTF Oktatási Központ ismét jelentkezett az adománygyűjtő megmérettetésre, a cél nemes: szociálisan hátrányos, anyagilag nehéz helyzetben levő hallgatóink tanulmányi és szakmai programokra fordítható ösztöndíjalapjára gyűjtöttünk. A célösszeg 3000 RON volt, ezt sikerült meghaladni (még folyik az összesítés).

Számos olyan hallgatónk van, akik bár mindennapi nehézségekkel küzdenek, mégis hisznek az egy életen át tartó tanulás megtartó erejében, felelősségteljes – sokszor családos, többgyermekes – felnőttként vállalják a továbbtanulást. Olyan mintaemberek ők, akik annak ellenére, hogy nehéz szociális és anyagi helyzetben vannak, hiszik és vallják, megéri tanulni, tanulni jó! Az ösztöndíjalap létrehozásával a fentiek mellett szakmai fejlődésüket is támogatnánk, a tanulmányaikhoz kapcsolódó szakmai rendezvényeken való részvétel biztosításával.

Az adománygyűjtő akciónk sikerességéhez empatikus és lelkes futókra is szükség volt: Biblia Emőke, Csiki Ferenc, Erőss Endre, Fancsali László, Ferenczi Emilia, Gál Szilárd, Ilyés Ferenc, Kolumbán István, Márton Mária, Pilinszki Éva, Sándor Melinda, Székely Csaba, Vinczellér Árpád (Ilyés Sándor egészségügyi okok miatt nem tudott részt venni a szaladáson, de lelkes adománygyűjtő volt – helyette Ferenczi Emilia futott) – köszönjük Nekik, hogy támogatták a nemes ügyet!

Természetesen a sikerhez nagylelkű adományozók is kellettek, akik segítettek az esélyegyenlőség megteremtésében – immár bizonyosság, hogy sokan magukénak érezték ügyünket, hiszen meghaladtuk a célösszeget. Nekik is szívből köszönjük!

Nagyon jó érzés tudni, hogy közösségünkben is léteznek olyan emberek – mind futók, mind támogatók –, akiket a személyes gondok-bajok nem tartanak vissza a közösségi felelősségvállalástól!

Természetesen a projektet a jövőben is szeretnénk folytatni-éltetni, így hát: Fuss NEKI! 2019 is!

MÜTF Szakeligazító nap 2018

A MÜTF Oktatási Központ minden tanév elején időt szán arra, hogy az újonnan felvételt nyert hallgatóknak pontos felvilágosítást nyújtson: az általuk választott képzés felépítéséről; a tanmenetről; az óratartásról; a vizsgák rendjéről; a szakhoz, egyetemhez kapcsolódó fontosabb szabályzatokról, hallgatói jogokról és kötelezettségekről; valamint a digitális Neptun Tanulmányi Rendszerről.

Idén sem volt ez másképp, a MÜTF Szakeligazító napot október 6-án tartottuk.

A fent említett szabályzat-ismertetésen túl nem hiányzott az önismerettel fűszerezett karriertervezési tréning sem. Mindemellett nagy népszerűségnek örvendő ismerkedő és csapatépítő játékok, foglalkozások színesítették a napot. Sor került a SPEED – Egy hatékony és fejlett gazdaságért projekt bemutatójára is. A MÜTF Oktatási Központ egyetemi színháza, az SGR Projekt is bemutatkozott. A napot bulival zártuk.

Elfogultan, de jogosan írjuk-mondjuk-érezzük-állítjuk ismét: a Légy ott! Ismerkedj! Tájékozódj! Érezd jól Magad! jelmondatok égisze alatt megszervezett Szakeligazító nap elérte a célját.  

A MÜTF Oktatási Központ Szakeligazítóját a MAGOK Egyesület szervezte, a felsőbb éves hallgatók (mentorok) és az oktatási intézmény munkatársai-oktatói-önkéntesei irányították.
Támogatónk Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata volt.

Fotók: Szakáli László, Tárkányi J. Botond, Szabó Attila.

Tanévnyitó ünnepség

A MÜTF Oktatási Központ 2018. szeptember 21-én, pénteken
tartotta a 2018–2019-es tanév ünnepélyes megnyitóját a Városháza Szent István-dísztermében az Edutus Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Pannon Egyetem elsőévesei számára. Az idén tehát ismét számos hallgató tette le az esküt és kezdte el tanulmányait az intézményben, melyre felettébb büszkék vagyunk.

A tanévnyitón köszöntőt, beszédet mondtak:

  • Dr. Ilyés Ferenc, a MÜTF Oktatási Központ ügyvezető igazgatója;
  • Orbán Árpád, Székelyudvarhely alpolgármestere;
  • Dr. habil. Koltai László, az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának dékánja;
  • Hegedűsné dr. Baranyai Nóra, a Pannon Egyetem Georgikon Karának oktatási és akkreditációs dékánhelyettese;
  • Dr. Kandikó József Professor és Rector Emeritus, az Edutus Főiskola határon túli képzéseinek vezetője.

A hangulatgazda szerepét Szabó Attila, az intézmény marketing- és kommunikációs osztályvezetője töltötte be.

Rendezvényünket Antalfi József zongorajátéka színesítette.

Fotók: Kiss Éva Gabriella, Sorbán Ildikó, Tárkányi J. Botond.

Diplomaátadó a MÜTF-ön

Az intézményünkben működő négy felsőoktatási intézmény végzősei záróvizsgáztak a tavasszal és a nyár elején: az Edutus Főiskola (kereskedelem és marketing szak), a Budapesti Gazdasági Egyetem (turizmus-vendéglátás szak), a Pannon Egyetem Georgikon Kara (gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szak) és az Óbudai Egyetem (könnyűipari mérnök szak) hallgatói.
2018. június 23-án, szombaton „osztályfőnöki órára” és körmenetre került sor, majd a hallgatók átvonultak a a Polgármesteri Hivatal Szent István-dísztermében tartott diplomaátadó ünnepségre.

Vendégeinket dr. Ilyés Ferenc, a MÜTF Oktatási Központ ügyvezető igazgatója köszöntötte, hangulatgazda Szabó Attila marketing- és kommunikációs osztályvezető volt.
Rendezvényünket megtisztelték, ünnepi gondolataikat megosztották:
Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere
Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke

Balog Zoltán miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke

Dr. habil. Koltai László
egyetemi docens, az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának dékánja
Hegedűsné dr. Baranyai Nóra – a Pannon Egyetem Georgikon karának dékánhelyettese
Némethné dr. Gál Andrea,az Edutus Főiskola rektora
Bártfai Endre adjunktus, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának mesteroktatója

Ünnepünket a 25 éves Alla Breve Vegyeskar fellépése és egy tehetséges ifjú zenész, Ilyés Bence zongorajátéka színesítette.


Fotó: Gothárd Ferenc Alpár

Az SGR Projekt megjárta Szegedet

A székelyudvarhelyi SGR Projekt egyetemi színház megjárta Szegedet.

Már második alkalommal.

Meghívtak minket a 3. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozóra, és mi természetesen elfogadtuk, remélve, hogy a tavalyihoz hasonlóan szép emlékekkel térünk majd vissza Székelyudvarhelyre. Nem kellett csalódnunk, az idén is nagyon jól éreztük magunkat.

El kell hogy mondjam, számunkra nagyon fontosak a fesztiválok, mert ilyenkor feltöltődünk, a látásmódunk kitágul, és megértjük, hogy más városokban miért pont az a téma foglalkoztatja a fiatal értelmiséget, ami. Hatalmasakat beszélgetünk, bulizunk, „workshopozunk”, és ha marad egy kis időnk, sétálunk egyet Szeged gyönyörű belvárosában. Az unalom teljesen kizárva!

De térjünk vissza a fesztiválra. Varga Norbert, a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) vezetője hívott meg az idén is minket, akárcsak tavaly. A SZESZ-től egyébként láthattunk is egy fantasztikus előadást, az Én, a féreg címűt, amelyet egy kiváló csapat adott elő, igazán feszült helyzeteket teremtve a Pinceszínházban, ahol két nappal később mi is játszottunk.

Jelen volt még Pécsről a Janus Egyetemi Színház, Debrecenből a DESZínház és a Vígkarma, Veszprémből a Veszprémi Egyetemi Színpad, a Kispista Színház és a Csak Egy Társulat.

A zsűriben Lőkös Ildikót, a Színházi Dramaturgok Céhének tagját, Kiss Ágnest, a Barboncás Társulat vezetőjét, valamint Büky Bea és Rédey Roland színművészeket köszönthettük, akik közül Rédey Roland egyéb elfoglaltsága miatt sajnos a mi előadásunkat nem tudta megtekinteni.

Mi az Előjátékot adtuk elő a fesztivál zárónapján. Meg kell mondjam, nagyon izgultunk, mert nem mondhatnám, hogy agyonpróbáltuk a darabot. Ezt itt és most hősiesen bevallom, de szóljon az a mentségünkre, hogy tavaly óta mindenki talált magának munkát, így nem sok időnk volt a darab elkészítésére. Emiatt is döntöttünk az idén az éjszakai próbák mellett, amelyek (tapasztalatból mondom) sokkal hatékonyabbak tudnak lenni, mint a nappaliak – a fáradtság ellenére is.

Na, de hogy ne nagyon kalandozzak el, kisebb-nagyobb szövegtévesztésekkel lejátszottuk az Előjátékot, amely végén a két szereplőt a nézőközönség négyszer tapsolt vissza! Benedek Tímea és Csáki Zsófia is kimagasló teljesítményt nyújtott, amelyet a zsűri is kiemelt.
Lőkös Ildikó szerint „Csodálatos színészi alakításokat láttunk”, valamint az egész darabbal kapcsolatban még hozzátette: „Amit kaptunk, az nekem csodálatos volt”. Büky Bea azzal kezdte, az elemzését, hogy „Ha most osztanánk díjat, nektek szavaznám.”; Kiss Ágnes pedig külön kiemelte a szülés-jelenetet, amelyről a következőket mondta: „A lufik… bábszínész vizsga tízes, tökéletes, megrendítő és gyönyörű volt.”
A húszperces kiértékelőn szinte csak pozitív kritikát fogalmaztak meg, a zsűri mindhárom tagja nagyon élvezte az előadást, mondhatom, hogy a tavalyi Szárnyak után (amelyet szintén nagyon szerettek) már kíváncsian várták az idei produkciónkat, és a beszélgetésből kiderült, hogy nem csalódtak, sőt!

Természetesen folytatjuk, a következő Előjátékot a székelyudvarhelyi Zújgé udvarában nézhetitek meg május 31-én 20:30-tól. Nagyon izgalmas lesz, az első alkalom, hogy szabadtéren lépünk fel a darabbal, szerintem érdekes kísérletnek lehettek majd szemtanúi. A belépés természetesen ezúttal is ingyenes!

És még valami. A tavalyi nagysikerű Benyovszky-akciónk után a következő performanszunk június 9-10-én, az Udvarhely Napokon lesz, majd június 22-én 14 órától a 20 éves a MÜTF Oktatási Központ rendezvény keretein belül izzítja be a MÜTF parkolójában megrendezendő kiállítást, amelyen MÜTF-ös vállalkozók mutatkoznak majd be. Gyertek el, nem hagyunk senkit unatkozni!

Balogh Bálint
vezető, SGR Projekt

MÜTF Oktatási Központ

Postacím: Székelyudvarhely,Kőkereszt tér 1.
Ügyfélszolgálat Tel./Fax: +40 769 019 383
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Weblap: http://www.mutf.ro

 

Elérhetőség, ügyfélfogadás

Egyetemi képzések, II. emelet, 23-as iroda
Tel. +40 769 019 497
Tanfolyamok, II. emelet, 24-es iroda
Tel., fax +40 769 019 383
VitaMAG, Földszint
Tel., fax +40 769 019 495
Titkárság, II. emelet, 24-es iroda
Tel./Fax: +40 266 219 760

Tanulmányi osztály

Titkárság
Felnőttképző iroda

Hétfő nincs ügyfélfogadás 9,00 – 16,00
Kedd 10,00 – 14,00 9,00 – 16,00
Szerda 10,00 – 14,00 9,00 – 16,00
Csütörtök 12,00 – 16,30 9,00 – 16,00
Péntek 12,00 – 17,30 9,00 – 16,00
Szombat 09,00 – 12,00 -

A mutf.ro weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Ha továbbra is használja ezt a weboldalt ön beleegyezik a cookie-k használatába.

Elfogadom | Cookie és adatvédelemről bővebben...